Hlavní obsah

Hledaný lupič napadl v Ostravě muže, který útok nepřežil

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Po lupiči, který minulý čtvrtek v Ostravě-Výškovicích na ulici přepadl 59letého muže, dosud neúspěšně pátrá policie. Devětapadesátiletého muže násilník obral o několik stokorun a způsobil mu zranění, na jehož následky o den později zemřel v nemocnici. Policie se nyní obrací na veřejnost s pomocí při pátrání po podezřelém.

Článek

Přepadení se odehrálo 11. srpna před šestou hodinou večer ve Výškovické ulici. „Policisté zjistili, že poškozený ještě pár minut před tím telefonoval své manželce. Možná v té chvíli si ho pachatel vyhlédl a rozhodl se vzít mu jeho menší tašku. Dostihl ho, když byl uprostřed mostu vedoucího nad Proskovickou ulicí ve směru od nákupního centra Kotva k restauraci Racek,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Lupič se podle ní pokoušel tašky zmocnit, ale muž se nechtěl jen tak vzdát a došlo k zápasu. „Napadený upadl na vozovku, kde zůstal ležet. Pachatel se neštítil mu vzít vyhlédnutou tašku a z místa začal utíkat,“ dodala mluvčí s tím, že lupiče chvíli pronásledoval i svědek, který ho viděl utíkat přes most a potom po ulicích Šeříkova a Břustkova směrem k základní škole, kde lupič pronásledování zmizel.

„Přivolaní lékaři převezli zraněného do nemocnice, kde však muž na následky zranění druhý den umřel,“ podotkla Štětínská.

Policisté se nyní obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění totožnosti podezřelého muže, jehož počítačový portrét se podařilo díky svědkům sestavit.

„Jedná se o mladíka tmavší pleti ve věku 20 – 25 let, vysokého kolem 175 centimetrů, štíhlé postavy. Vlasy měl na bocích velmi krátké, ale na vrchu hlavy zhruba dva centimetry dlouhé a mírně zvlněné. Měl oblečenu šusťákovou sportovní soupravu tmavé barvy a obuty černé sportovní boty,“ sdělila mluvčí.

„Občané mohou jakékoli informace k osobě, po které policisté pátrají, nebo k případu volat přímo kriminalistům na telefon 974 721 453 nebo na linku 158,“ dodala Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám