Hlavní obsah

Hasiči se strážníky zachránili muže, který se v Ostravě topil v jezu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dramatické chvíle prožil ve čtvrtek večer třiadvacetiletý muž, který spadl do jezu na řece Odře v Ostravě. Život mu zachránily kalhoty, kterými se zachytil o větev nebo kámen, a hasiči spolu se strážníky, kteří ho vyčerpaného a podchlazeného vytáhli ven a zachránili od hrozící smrti. O případu informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Článek

Hlášení o tonoucím muži dostali hasiči o půl sedmé večer. Podle prvních informací se tři muži pokusili přejít jez - dvěma se to podařilo, třetí tam uvízl. Jako první dorazili na místo strážníci. Jeden z nich skočil do vody a ze všech sil muže přidržoval pomocí dřevěného prkna, které tam našel.

„Muž z posledních sil volal, že již dlouho nevydrží. Hrozilo, že se utopí. Hasiči rychle nasedli do záchranných saní, dopádlovali k zaklíněnému muži, s vypětím sil jej opásali hasičským opaskem a vyškubli z jezu pomocí lana,“ řekl mluvčí hasičů.

„Hasiči jej zabalili do zásahových obleků a třeli jej rukama. Protože na nohách měl stažené kalhoty, není vyloučeno, že jej v proudu držely právě ony – někde se zachytil o kámen či větev,“ dodal Kůdela.

„Okolnosti nehody může zjistit policie, my jsme se o to nijak zvlášť nezajímali. Hlavně, že jsme ho včas vytáhli,“ podotkl velitel hasičského zásahu.

Podle záchranářů nebyl muž ani vážněji podchlazen, po ošetření drobných poranění ho ponechali na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám