Hlavní obsah

Útěk z vězení se mu sice povedl, ale hned ho srazilo auto

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stráž pod Ralskem

Jako z nepříliš povedené kriminální komedie působí útěk devětadvacetiletého vězně, který v pondělí kolem poledne utekl z nestřeženého pracoviště. Svobody si ale příliš neužil, za necelých čtyřiadvacet hodin byl zpátky za mřížemi věznice ve Stráži pod Ralskem, kde si odpykává roční trest za majetkovou trestnou činnost.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V pondělí v poledne stráž zjistila, že vězeň uprchl,“ sdělila mluvčí věznice Věra Ješetová s tím, že pátrání po uprchlém směřovalo do Jablonce nad Nisou. A právě tam ho také policisté dopadli. Rozeznat ho mezi ostatními nebylo zas tak těžké, protože si ani neobstaral civilní šaty a na útěku se pohyboval ve tmavé kombinéze s výrazným nápisem na zádech Věznice Stráž.

„Když vězeň spatřil policisty, dal se na útěk. Honičku ale ukončila srážka s osobním automobilem,“ popsala konec uprchlíkova pobytu na svobodě Ješetová.

Vozidlo naštěstí nejelo rychle, takže kolize neměla pro vězně vážnější následky. Přesto putoval do místní nemocnice na vyšetření. Odtud byl eskortován přímo zpátky za mříže, kde s největší pravděpodobností pobude o něco déle, než byla doba původně uloženého trestu.

„Ve výkonu trestu byl muž teprve čtyři měsíce. Neutekl za rodinou ani kvůli jiným důvodům. Bylo to zkratové jednání, bez úmyslu,“ zhodnotil chování uprchlíka mluvčí věznice.

„Muž nebyl agresivní, při zadržení nekladl odpor,“ okomentovala mluvčí věznice Ješetová skutečnost, že při prohledávání zadrženého našli policisté nůž. Podle strážské věznice vězeň nůž nejspíš našel a schoval si ho v kapse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám