Hlavní obsah

Za brutální ukopání krajana dostali Poláci po 18 letech vězení

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Neuvěřitelně dlouhý byl výčet zranění, která utrpěl po útoku polský dělník, jehož na ubytovně ubili a ukopali v lednu dva jeho krajani. Poranění mozku, jater, plic, ledvin, zlámaná žebra a mnoho dalších zranění měl muž, který pak umíral zřejmě v krutých bolestech desítky minut v uzamčeném pokoji ubytovny ve Velkém Meziříčí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Za brutální vraždu odsouzení Poláci Dubniak (vpravo) a Gontowski

Článek

Za vraždu spáchanou zvláště krutým a brutálním způsobem potrestal senát Krajského soudu v Brně Marka Dubniaka a Jacka Tomasze Gontowského osmnácti léty vězení se zvýšenou ostrahou a vyhoštěním.

Podle soudního znalce bylo mnohem jednodušší vyjmenovat nezasažené orgány oběti, než ty, které byly poraněné. Jak uvedla při zdůvodňování rozsudku předsedkyně senátu Halina Černá, oba útočníci museli oběť ubít desítkami ran pěstí a kopanců do celého těla.

A nebylo to zřejmě poprvé, kdy si druha, kterému říkali Mietek, vybrali za cíl svých útoků. Bili ho podle svědků před tím už mnohokrát, aby mu dokázali, kdo je na ubytovně pánem, nebo jej vyhazovali z pokoje ubytovny a polský dělník musel dokonce spávat na chodbě.

Všichni tři byli zřejmě značně opilí, ale ani alkohol podle znalců příliš neulehčil zbitému Mietkovi jeho utrpení při dlouhém umírání.

Útočníci, z nichž starší Dubniak je dokonce bývalý policista, po útoku odešli do hospody. Gontowski se na místě proti rozsudku odvolal, Dubnijak si nechal lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám