Hlavní obsah

Čechy kontaktuje falešný exekutor a žádá peníze

Právo, Novinky, pch, vm
Jihlava
Aktualizováno

Policisté varují před falešnými exekučními výměry, které v průběhu středy 17. srpna dostávali poštou lidé v mnoha místech České republiky. Původně se hovořilo pouze o Vysočině, ale po zveřejnění zprávy se redakci Novinek začali ozývat čtenářky i čtenáři téměř z celé ČR.

Foto: Novinky

Falešný exekuční výměr, který Novinkám zaslal čtenář.

Článek

O falešných exekučních výměrem nejprve informovala policejní mluvčí Kraje Vysočina Dana Čírtková.

„V uvedený den jsme přijali hned několik oznámení od občanů z různých míst kraje. Oznamovatelé obdrželi falešný exekuční výměr. Všechny tyto výměry jsou podepsány exekutorem JUDr. Markem Holečkem, exekutorem Praha 1, Ovocný Trh 8. Policisté budou všechna přijatá oznámení prověřovat. Případné další obeslané nabádáme, aby na výměr nereagovali a informovali Policii ČR,“ shrnula policejní mluvčí.

Lidé, kteří tato oznámení obdrželi, o žádných dluzích nevědí a žádné dluhy nemají. Na internetových stránkách České exekutorské komory je odkaz, který před jmenovaným falešným exekutorem varuje. Všemi oznámenými případy se budou zabývat kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality.

Podivné razítko pošty

Novinkám se ozvali lidé z Brna, Aše, Chebu, Poděbrad nebo také čtenář z Frýdku-Místku, který stejný dopis ve středu obdržel a vše hned ohlásil na policii. "Dopis měl pofidérní razítko pošty, v obálce byl příkaz k zaplacení peněz s číslem účtu a sankcí několika tisíc korun v případě neuhrazení peněz. Napsané to bylo na zmíněného pana Holečka," svěřil se.

"Hned jsem kontaktoval policii, jelikož vím, že jsem čistý, nicméně někteří lidé možná mohou peníze klidně zaplatit," řekl. Totožný dopis dostal také Libor Hruška z Aše a zaslal jej do redakce Novinek. Jeden čtenář uvedl, že peníze skutečně uhradil.

Foto: Novinky

Falešný exekuční výměr, který Novinkám zaslal čtenář

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám