Hlavní obsah

Dálniční pirát Trpišovský přišel o řidičák

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiačtyřicetiletý Aleš Trpišovský, který byl policií obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví, přišel na půl roku o řidičský průkaz a má zaplatit pokutu pět tisíc Kč. Muž je známý z médií jako silniční pirát, který ohrožuje ostatní řidiče například tím, že před auty na dálnici nečekaně brzdí.

Článek

"Středočeský kraj zamítl odvolání podané panem Trpišovským a potvrdil rozhodnutí prvoinstančního orgánu, tedy Městského úřadu v Benešově. Ten rozhodl o trestu pěti tisíc korun a šesti měsících zákazu řízení za neplatnou, pouze nalepenou, registrační značku na automobilu,“ řekla Novinkám tisková mluvčí Středočeského krajského úřadu Berill Mascheková. Značka končila číslicemi 2222.

Trpišovský má na kontě hned několik incidentů na dálnici.

Trpišovský podal před několika dny kvůli reportáži na televizi Prima další žalobu. Televize 11. ledna letošního roku odvysílala v pořadu Soukromá dramata příspěvek s názvem "Pirát", který podle Trpišovského obsahoval nepravdivá a neověřená tvrzení a hrubě se dotkl jeho dobré pověsti.

Podle něj autoři nerespektovali zásadu presumpce neviny a označili ho bez důkazů za viníka nehody z D1, ale také ho reklamní kampaní na tento pořad "stavěli již předem a s jasným záměrem do negativního světla". Za to se domáhá omluvy. Televize tvrdí, že do jeho práv nezasáhla.

Pražský městský soud nedávno začal projednávat další žalobu Trpišovského na Primu, která odvysílala koncem ledna reportáž o používání nesprávných SPZ a údajně nebezpečné jízdy jeho vozu před autobusem. Podle Trpišovského opět obsahovala neověřené skutečnosti, nepravdivá tvrzení, diskreditovala ho v očích veřejnosti a zasáhla do jeho dobré pověsti.

Trpišovský je podezřelý, že na konci loňského roku agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu na dálnici D1. Podle policie ve dvou případech předjel pomalejší automobily zprava, opět se před ně zařadil a prudce brzdil. V jednom případě řidič pomalejšího auta nestačil zabrzdit a havaroval.

Policie Trpišovského viní z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za to mu hrozí až 12 let vězení. Muž v minulosti televizi Prima řekl, že vinu necítí a za havárii na D1 nemůže.

Reklama

Související články

Policie obvinila piráta z D1 se značkou 2222

Policisté v pondělí obvinili Aleše Trpišovského z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Dotyčný loni při jízdě po D1 ohrožoval ostatní auta. O obvinění informoval...

Výběr článků

Načítám