Hlavní obsah

Policie zadržela na Moravě dvě skupiny výrobců pervitinu

Právo, den

Velmi úspěšná byla v minulých dnech policie na Novojičínsku a Frýdecko-Místecku. Policisté zde zadrželi dvě skupiny výrobců pervitinu. Obě skupiny nepracovaly společně, ale každá na vlastní triko.

Článek

„Přímo v jejich laboratoři ve Studénce zatkli na konci července novojičínští kriminalisté společně s členy zásahové jednotky tři muže při výrobě drogy. Dva muži z Ostravy a jeden z Novojičínska ve věku od 32 do 47 let zde vyráběli pervitin z volně dostupných léčiv prodávaných v Polsku. Drogu pak následně distribuovali na území Ostravy,“ informoval novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes s tím, že cena gramu této drogy se pohybuje mezi osmi stovkami až tisícikorunou.

Mluvčí doplnil, že tato skupina mužů zásobovala Ostravsko nejméně od loňského podzimu. „Pervitinu vyrobili minimálně dva kilogramy. To znamená, že si jeho prodejem vydělali řádově několik miliónů korun,“ upřesnil Gřes.

Policisté dva ze zadržených pachatelů vyšetřují na svobodě, třetí z nich je však umístěn ve vazební věznici.

Ve Frýdku-Místku skupinu vyrábějící pervitin zadržela policie minulý pátek. Jednalo se taktéž o tři muže, tentokrát ve věkovém rozmezí od 26 do 38 let. „Kriminalisté je sledovali bezmála půl roku. Při zatýkání a následných domovních prohlídkách se našla celá varna, věci a chemikálie pro přípravu drog. Pervitinu bylo zajištěno celých 85 gramů. Na nejmladšího zadrženého, který byl i šéfem skupiny, policie uvalila vazbu,“ sdělil frýdecko-místecký mluvčí Vlastimil Starzyk.

Všem šesti pachatelům hrozí trest odnětí svobody od jednoho do desíti let, nebo peněžitý trest. Muži jsou obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Reklama

Výběr článků

Načítám