Hlavní obsah

Matka s dvouletou dcerou utrpěly popáleniny při výbuchu v bytovce

Právo, Jindra Pašková
Tachov

Výbuch a následný požár otřásly v pondělí odpoledne bytovkou na sídlišti Raptínská v Tachově, v ulici Jana Ziky. Při události se vážně popálily třicetiletá žena a její ani ne dvouletá dcerka, obě byly transportovány na pražské popáleninové centrum. Hasiči museli evakuovat několik osob a domácích zvířat.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Hasiči zasahovali při výbuch a požáru bytu v bytovce na sídlišti v Tachově.

Článek

„Matka i dítě utrpěly rozsáhlé popáleniny 2. stupně v obličeji, trupu a na končetinách,“ uvedl zasahující lékař. „Letecky jsme obě transportovali na popáleninové centrum Královské Vinohrady,“ dodal.

„Holčička utrpěla popáleniny na dvaceti až třiceti procentech těla, žena až na čtyřiceti procentech,“ doplnila mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková. Dům byl zakouřený.

„Evakuovali jsme šest osob, také tři kočky a dva psy,“ informovala mluvčí plzeňských hasičů Alena Marešová.

Podle předběžných informací mělo k výbuchu dojít v obývacím pokoji při manipulaci s lihovým krbem. Byt se nacházel ve 4. nadzemním podlaží bytovky. Výbuch a následný požár byt silně poškodily. Obrovskou razanci měla tlaková vlna, která vyrazila okenní tabulky a ve vedlejším pokoji posunula o několik desítek centimetrů balkónovou příčku.

„Škoda je předběžně odhadnuta na 450 tisíc korun,“ dodala Marešová. Ostatní obyvatelé se podle informací do svých domovů vrátili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám