Hlavní obsah

Opilec se na nádraží v Krči oháněl pěstmi po průvodčím, cestujících i policii

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Agresivní opilec bezdůvodně napadal na pražském Nádraží Krč cestující i zaměstnance ČD a po příjezdu policie se vrhl i na ně. Policie mladého muže zpacifikovala a s více než třemi promile alkoholu v krvi ho poslala na záchytku, uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Opilec na nádraží v Krči útočil na cestující i policistyVideo: Novinky

 
Článek

Mladík si podle informací policie v neděli v podvečer vzal ve vlakové soupravě hasicí přístroj, odjistil jej a začal jím kolem sebe stříkat. Průvodčímu, který ho napomenul, uštědřil ránu do tváře.

„Napadení předcházelo upozornění ze strany průvodčího 24letému muži, který na nástupišti vystříkal hasicí přístroj. Poté, co jej průvodčí upozornil, ať svého jednání zanechá, ho bezprostředně napadl a způsobil mu poranění v obličeji,“ řekla Kropáčová.

Mladík obtěžoval i ostatní cestující a útočil slovně i fyzicky na lidi čekající na peróně. Policejní hlídka přijela na místo tři minuty po nahlášení nebezpečného individua. Policisté nejprve výtržníka vyzvali, aby se uklidnil, ten se však záhy chtěl prát i s nimi. Na to už mu ale nestačily síly, policisté mu pomocí donucovacích prostředků spoutali ruce za zády a eskortovali jej na místní oddělení Lhotka.

„Mladík nadýchal přes tři promile alkoholu a noc trávil na záchytce,“ dodala Kropáčová. Po vyslechnutí všech svědků bude muž pravděpodobně obviněn z výtržnictví a podle rozsahu zranění průvodčího možná i z ublížení na zdraví.

V souvislosti s incidentem vyzvala Kropáčová případné svědky mladíkova řádění, aby policii kontaktovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám