Hlavní obsah

Prokousnutím mobilu založil pes požár v bytě na Zlínsku

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Velmi kuriózní požár museli v pondělí likvidovat zlínští hasiči. Podle vyšetřovatele jej totiž založil pes, kterého jeho majitelka nechala samotného v bytě.

Článek

Žena se vzdálila z domu jen na krátkou chvíli. Osudným se jí však stalo to, že v předsíni na skříňce nechala ležet svůj mobilní telefon. K němu se po jejím odchodu dostal pes a s přístrojem si podle vyšetřovatele hrál ve svém pelechu tak dlouho, než mobil prokousl.

„Tím došlo k poškození a k následnému zapálení pelechu,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiče přivolali lidé ze sousedních bytů, kteří ucítili kouř na chodbě domu. Také slyšeli štěkat psa z horního bytu. Záchranáři byli na místě události za čtyři minuty po výjezdu. V době jejich příjezdu se domů vrátila majitelka bytu, která otevřela vstupní bytové dveře.

„V dýchacích přístrojích hasiči pronikli do chodbičky, kde objevili místo požáru. Plameny zasáhly pelech pro psa a blízký nábytek,“ dodal mluvčí s tím, že pes naštěstí neutrpěl žádné zranění.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada mobilního telefonu způsobená mechanickým poškozením. Hmotné škody odhadl vyšetřovatel na 20 tisíc korun. Včasným zjištěním události a dojezdem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám