Hlavní obsah

Potvrzeno 6 let za znásilnění jedenáctileté neteře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Padesátiletý Pavol Tokár z České Lípy v pátek vyslechl další z řady rozsudků. Tentokrát mu pražský vrchní soud potvrdil šestileté vězení za znásilnění a pohlavní zneužívání jedenáctileté neteře. Proti dceři přitom při hlavním líčení vypovídal i vlastní otec. Hlavní slovo však měli znalci.

Článek

Odvolací soud se tak dnes ztotožnil s názorem Krajského soudu v Hradci Králové, který Tokára odsoudil loni v listopadu.

Podle verdiktu vylákal minulé jaro dceru své sestry do lesa u Libanic na Chrudimsku, kde jí povalil a znásilnil. Dívce se podařilo utéct a asi po měsíci se svěřila babičce.

Rodinu částečně živil

Tokár na svou obhajobu řekl, že příbuzná si celou záležitost vymyslela. Prý se tak chtěla mstít. Také gynekologické vyšetření ukázalo, že děvče nemělo porušenou panenskou blánu, nicméně to neznamená, že ke styku nedošlo. K uznání viny za znásilnění totiž stačí i částeční spojení pohlavních orgánů. Psychologové vypověděli, že dívka netrpí významnou psychickou újmou.

Naopak hlavní zbraní obžaloby byl názor znalců, kteří označili dívčinu výpověď za věrohodnou. Soudkyně krajského soudu pak řekla, že rodina Tokára brání kvůli tomu, že je na něm částečně finančně závislá.

Proti dnešnímu rozsudku je možné podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Invalida potrestán za znásilnění neteře 6 roky

Za znásilnění jedenáctileté neteře má jít invalidní důchodce Pavol Tokár z České Lípy na šest let do vězení. Zatím nepravomocný rozsudek vynesl ve středu senát...

Výběr článků

Načítám