Hlavní obsah

Elitní detektiv se opil, chtěl se prát a pak si nahý lehl na silnici

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřuje nejzávažnější případy korupce a hospodářské kriminality. Teď ale ukázal svoji druhou tvář, která mu může způsobit velké nepříjemnosti. Předvedl se jako opilec, rváč a exhibicionista. Řeč je o elitním detektivovi Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality z Plzně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Devětatřicetiletý policista v hodnosti podplukovníka „řádil“ před nedávnem v restauraci ve Sladovnické ulici v městské části Slovany. Zpacifikovat ho musela až přivolaná policejní hlídka.

„Už když vešel do lokálu, věděla jsem, že bude problém. Bylo na něm poznat, že má něco upito. Sedl si ke stolu a poroučel si dvojité vodky. Pak přišel k baru a začal jednoho z hostů obtěžovat. Věšel se na něho a pak se s ním chtěl prát,“ líčila událost přítomná servírka, která se společně s kolegyní snažila celou situaci uklidnit, což se jim jen horkotěžko podařilo.

Chtěl vědět, v jakém je státě

Agresivnímu muži obsluha baru zavolala taxíka a on se pomalu vypotácel před hospodu. „Asi za patnáct minut přiběhl taxikář, že v silnici leží chlap a že ho málem přejel. Vyšla jsem ven a ten dotyčný tam skutečně ležel. Byl úplně nahý a oblečení měl vedle sebe. Nějací kolemjdoucí se ho snažili z komunikace dostat pryč, aby ho nerozmašírovalo auto. Přetahoval se s nimi a zase si zpátky lehl na to samé místo. Když jsem se ho ptala, co to dělá, něco nesrozumitelného zamumlal v tom smyslu, že chce vědět, v jakém je státě,“ pokračovala číšnice.

Dál proto neotálela a zavolala městské strážníky. „Ti to s ním nijak neřešili, za chvilku přijela státní policie. To už se opilý muž pomalu začal sám oblékat. Slyšela jsem, jak někdo z té hlídky řekl, že ten opilec je od nich. Pak ho naložili do auta a odjeli,“ dodala servírka.

Mluvčí plzeňské policie Simona Čejková potvrdila, že chování policejního důstojníka je předmětem šetření.

„Jedná se o podezření z přestupku proti veřejnému pořádku,“ uvedla Čejková. Na otázku, zda opilého kolegu policisté odvezli na záchytku, Čejková odpověděla, že ho dopravili domů. „Během jízdy už byl v klidu,“ uzavřela Čejková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám