Hlavní obsah

Z vraždy Simony Monyové byl obviněn její manžel

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Policie už vyslechla zraněného nakladatele a obvinila jej z trestného činu vraždy. „Muž bude stíhán vazebně. Z toho důvodu bude hospitalizován nadále v nemocnici vazební věznice v Brně, kde mu bude i nadále věnována patřičná lékařská péče,“ potvrdila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Článek

Obviněný je podezřelý, že ve čtvrtek minulý týden ubodal svoji ženu, známou brněnskou spisovatelku Simonu Monyovou (44). K tragédii došlo v rodinném domě v Brně - Obřanech a podle dostupných informací se manžel, který byl současně nakladatelem románů Monyové, pokusil o sebevraždu a od té doby je ve vážném stavu pod dohledem lékařů.

Dvojice žila v manželství od roku 2003 a k problémům mezi nimi docházelo pravděpodobně již delší dobu. Obviněný měl svoji ženu týrat a mimo jiné jí údajně dával za vinu i rozpad jeho vztahu s vlastní matkou.

Je však nepravděpodobné, že by manžel Monyouvou bil a znásilňoval už jedenáct let, jak se zprvu uvádělo, protože v té době se zřejmě ještě ani neznali. Oba vychovávali společně tři syny.

Simona Monyová, která napsala kolem třiceti úspěšných knih, bude pohřbena v úterý a rozloučení s ní se koná v obřadní síni ústředního hřbitova v Brně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám