Hlavní obsah

Hořící žena vyběhla z domu v Jáchymově, druhá vyskočila z okna

– Jáchymov • Aktualizováno
Právo, vor

Vrtulník záchranářů musel ve čtvrtek odpoledne transportovat do Prahy do nemocnice 45letou ženu z Havlíčkovy ulice v Jáchymově na Karlovarsku, která vyběhla celá v plamenech z bytu před dům, kde ji uhasili sousedé. Z okna v prvním patře stejného domu z výšky asi tří metrů ve stejné chvíli vyskočila 17letá žena.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Záchranáři v akci

Článek

„Na linku 158 jsme dostali oznámení, že v Havlíčkově ulici v Jáchymově vyběhla před dům 45letá hořící žena,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. „Hořící ženu před domem uhasili její sousedé,“ pokračoval Valenta, podle kterého musela být žena s vážnými popáleninami převezena letecky do pražské nemocnice. Podle informací Práva je žena ve velmi vážném zdravotním stavu a před transportem nekomunikovala s okolím.

„Příčiny toho, proč žena hořela, jsou zatím předmětem šetření,“ uvedl Valenta. Hasiči na místě nezasahovali. „K požáru bytu nebo jiných částí domu nedošlo,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Policejní vyšetřovatelé musí nyní zjistit, zda - li nedošlo k požáru například náhodně při neodborné manipulaci s ohněm. Podle spekulací sousedů se ale mohla žena pokusit kvůli rodinným rozepřím o sebevraždu a podpálit se sama, o čemž svědčí fakt, že v bytě se nenašly pozůstatky po ohni.

Další z vyšetřovacích verzí ale může být i možnost, že ženu někdo polil zápalnou směsí a zapálil. Tomu by nasvědčoval fakt, že z domu vyskočila oknem druhá žena, která byla v silném šoku převezena do karlovarské nemocnice. Mohla totiž před žhářem skokem z okna prchat.

„Kriminalisté jsou teprve v začátku šetření, musejí nejdříve ohledat místo, kde k vzplanutí ženy došlo a také vyslechnout svědky,“ uvedl Valenta, který nechtěl vyšetřovací verze komentovat. „V tuto chvíli je předčasné cokoliv předjímat,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám