Hlavní obsah

Recidivista dostal za brutální vraždu v Domažlicích doživotí

Plzeň

Doživotní trest vězení uložil ve čtvrtek Krajský soud v Plzni dvaačtyřicetiletému Aleši Kalejovi za loňskou vraždu šestapadesátiletého majitele bazaru v Domažlicích.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Aleš Kaleja při příchodu do soudní síně

Článek

Recidivista ho srazil na zem a opakovaně mu dupal na hlavu. Muž na následky mnohačetných poranění hlavy zemřel. Soudu se nepodařilo prokázat, že Kaleja ukradl oběti peněženku se šesti tisíci korunami. Útočník byl v době činu pod vlivem drog.

Událost se stala loni 12. listopadu navečer v bazaru nedaleko náměstí. V minulosti několikrát trestaný Kaleja přišel do obchodu a podle spisu nejdřív pěstí udeřil majitele bazaru do obličeje a srazil ho na zem.

Pak mu opakovaně dupal zejména na čelo. Muž utrpěl mimo jiné úlomkovité rozlámání klenby a spodiny lebeční, puklinu v týlní a spánkové kosti, rozhmoždění spánkového a čelních mozkových laloků, oděrky, zhmožděniny a krevní výrony, zlomení obličejových kostí a další rány. Zemřel poté, co mu otevřenou ránou na hlavě vyhřezla část mozkové tkáně.

Kaleja, který byl v době činu pod vlivem pervitinu, u soudu popřel, že by muži dupal na hlavu. Připustil pouze, že se nepohodli a při šarvátce ho praštil pěstí až muž spadl hlavou na polici.

Pak prý Kaleja dostal epileptický záchvat a při pádu strhl majitele bazaru na topení. Když se probral, od zakrváceného muže odešel. Takový mechanismus úmrtí ale odborníci vyloučili. Na čele oběti našli mimo jiné otisky podrážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám