Hlavní obsah

V Mukařově u Prahy někdo zabil tři lidi, policisté vyslýchají sousedy

– Mukařov • Aktualizováno
Právo, Novinky, Radek Plavecký

Ve středočeské obci Mukařov nalezli policisté ve středu večer tři mrtvé lidi. Jeden z nich ležel pobodaný na okraji silnice, další dvě těla našla policie o chvíli později v blízkém rodinném domě. Po pachateli na místě pátrají desítky policistů, obcházejí domy v obci a vyslýchají obyvatele.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kriminalisté pracují na místě vraždy.

Článek

Muži nalezenému na ulici bylo 48 let, jedná se o obyvatele Mukařova. V domě pak policisté našli mrtvou 24letou ženu a 37letého muže. Podle policie jsou všichni příbuzní. Mluvčí středočeské policie Soňa Budská Právu potvrdila, že policie po pachateli na útěku stále pátrá.

Podle zdroje Novinek již policisté v blízkosti nálezu prvního muže objevili ulomenou střenku nože a jeho rukojeť našli poté u domu, kde byla nalezena další dvě těla. Objevena byla rovněž peněženka s kartami, pravděpodobně platebními.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kriminalisté pracují na místě vraždy.

Podle neoficiálních informací a tvrzení sousedů v domě žila rodina - manželé a dvě dospělé děti. Mrtvým je nejspíš jejich osmačtyřicetiletý otec, dcera a její přítel.

Vyrušili zloděje?

Kriminalisté postupně obcházejí sousedy a vyslýchají je. Vrtulník už nad obcí a okolím nelétá, nejspíš by to nemělo smysl, protože v okolních lesích je vidět dost houbařů. Prozatím není jasné, co se v domě událo, zda například rodina vyrušila zloděje, jak se někteří sousedé domnívají. Kriminalisté všechny informace tají.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Desítky policistů prohledávají okolí domu, v němž se odehrála otřesná vražda dvou lidí a poblíž domu na okraji silnice našel smrt další člověk.

„V Mukařově jsme během noci zasahovali dvakrát, napadeným jsme ale již nemohli pomoci,“ řekla Právu mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Podle dostupných informací Práva byli všichni tři mrtví brutálně pobodáni v oblasti hrudníku a břicha.

"Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o násilnou smrt, proto byla nařízena soudní pitva," řekla policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Na místo byl vyslán vrtulník s termovizí.

Svědci uvedli, že viděli někoho utíkat do lesa. V okolí byla okamžitě zahájena rozsáhlá akce. Více než 50 policistů včetně psovodů a vrtulníku pátralo po pachateli. Tím je pravděpodobně muž podsadité postavy vysoký asi 180 centimetrů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kriminalisté pracují na místě vraždy.

Více než padesátka příslušníků prohledávala také nedaleké místo, kde jsou pouťové atrakce. Pátrání stále pokračuje.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté místo kolem nálezu muže ohraničili.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Tělo muže nalezli hasiči u silnice.

O pobodaném muži na silnici informovaly Novinky ve středu. Nalezli jej hasiči, kteří jeli na výjezd. Ještě žil, později ale zemřel. [celá zpráva]

Tragédie zasáhla také příbuzné mrtvých, ke kterým museli záchranáři v noci také vyjíždět.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kriminalisté pracují na místě vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám