Hlavní obsah

Vyděšený srnec napadl na Valašsku muže

Právo, jr

Srnec, vylekaný zřejmě nenadálou blízkostí člověka, napadl v lokalitě Krásno nad Bečvou ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku muže, v jehož blízkosti se ocitl. O útoku zvířete informovala ve středu mluvčí valašskomeziříčské radnice Vendula Králová.

Foto: Reuters

Srnec (Ilustrační foto)

Článek

„V pondělí ve večerních hodinách byl na služebnu městské policie nahlášen útok srnce na muže, a to v lokalitě Krásno nad Bečvou,“ uvedla Králová.

„Muž nám oznámil, že jej srnec napadl v blízkosti ulice Na Příkopě, a hned poté odběhl mezi domy. Muž se srnci ubránil, nebyl nijak zraněn,“ popsal strážník Petr Doležal s tím, že se poté na místo vydali. Zvěř však, podle předpokladů, nenašli.

„Je reálné, že se srnčí zvěř omylem zatoulá i do okrajových částí města. Jeho chování si však vysvětluji pouze tím, že srnčí bylo stresované a pokud se mu člověk dostal do blízkosti a vylekal jej, snažilo se uniknout a přirozeně se bránilo,“ vysvětlil ekolog Miroslav Dvorský a dodal: „V případě, že by se kdokoli dostal do podobné situace, je nutné ponechat zvířeti volný prostor pro únik. Většinou si samo v klidu najde cestu. Pokud by se dostalo do prostor, ze kterých skutečně nemůže uniknout a je potřeba jej odchytit, pak se nabízí řešení volat městskou policii.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám