Hlavní obsah

Opilá žena napadla manžela, policisté ji museli spoutat

Právo, Ludmila Žlábková
Náchod

Na protialkoholní záchytné stanici skončila 34letá žena z Náchoda, která v úterý v podvečer v silné opilosti napadala manžela a demolovala vybavení jejich společného bytu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Policejní hlídku přivolal sám manžel, který již dále nemohl snést její verbální a fyzické ataky,“ uvedla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová. Žena, jevící známky silné opilosti, pokračovala v agresivních výpadech proti manželovi i po příjezdu hlídky, nakonec se pustila i do policistů.

„Ti ji museli zpacifikovat za pomoci hmatů a chvatů sebeobrany a donucovacích prostředků. Opilé ženě policisté poté měřili alkohol v dechu. Nadýchala přes tři promile alkoholu, konkrétně 3,16. Vzhledem k tomu, že byla stále agresivní, eskortovali ji na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové,“ dodala mluvčí.

Manžela policisté poučili o možnosti podat na manželku oznámení pro přestupek proti občanskému soužití. V tomto případě se jedná o tzv. návrhový přestupek, kdy záleží na manželovi, zda návrh na stíhání blízké osoby podá či nikoliv. Návrh je možné také později stáhnout, ale pak jej už nelze znovu obnovit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám