Hlavní obsah

Před soudem stanuli lupiči, kteří si chtěli přilepšit na Vánoce

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Šest loupežných přepadení mají na svědomí dva mladí lupiči, kteří ve středu poprvé stanuli před Krajským soudem v Ostravě. Loni v prosinci v hernách ve Frýdku-Místku ohrožovali nožem personál a dožadovali se peněz. Celkem si odnesli hotovost ve výši přes 300 tisíc korun. Část peněz se podařilo policii zajistit, část škody poškozeným firmám zaplatili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Josef Muroň, který je hlavním obžalovaným, i jeho kamarád J. B., jenž měl za úkol při některých přepadeních hlídat, trestnou činnost doznali a okradeným ženám se omluvili. Jedna z přepadených barmanek kvůli přepadení trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Muroň u soudu odmítl vypovídat, ale kriminalistům se ke všemu přiznal a podstatnou část peněz vrátil, jeho komplic při své výpovědi nešetřil lítostí. Za vše podle něj může mladická nerozvážnost.

„Celé to bylo z velké blbosti. Vím, že to byla velká chyba. Je mi to líto,“ vypověděl u soudu. Na rozdíl od Muroně není ve vazbě a je stíhán na svobodě. Přiznal, že jeho motivem byla snaha pomoci kamarádovi a získat za to nějaké peníze. „Věděl jsem, že když Pepa bude něco mít, tak mi něco dá,“ řekl.

Hlavní líčení bude v následujících dnech pokračovat výslechy svědků, přepadených barmanek i soudních znalců. Zatím není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám