Hlavní obsah

Policie stíhá majitele cestovky, bral peníze, ale klienti zůstali doma

Právo, Patrik Biskup

Desítky klientů podle policie podvedla pražská cestovní agentura Marka Holuba, který zprostředkovává zájezdy přes internetový portál Kup a leť. Poškozeni jsou lidé, kteří Holubovi v loňském roce zaplatili za luxusní dovolenou až statisícové částky, ale nikam neodjeli. Dodnes jim Holub, který dál podniká v cestovním ruchu, peníze dluží. Navíc jeho firma Holiday on line je v exekuci.

Foto: Profimedia.cz

Lidé platili za luxusní dovolené, ale nikam neodjeli.

Článek

„V souvislosti s činností cestovní agentury Kup a leť jsme nyní zahájili trestní stíhání jedné osoby pro zločiny podvodu a zpronevěry, kde je trestní sazba od dvou do osmi let,“ řekla v úterý Právu Eva Stulíková z Krajského policejního ředitelství v Praze.

Podle ní způsobil obviněný svým jednáním škodu ve výši dva a půl miliónu korun. „Vyšetřování je vedeno na svobodě. V současné době probíhají výslechy poškozených. Případ by mohl být uzavřen do jednoho měsíce,“ dodala Stulíková.

První trestní oznámení na Holuba padlo už loni v srpnu. Podala jej Eva Dřímalová z Kladna. Ta agentuře zaplatila 170 tisíc za rodinný zájezd do USA:„Před odletem nám volali z cestovní kanceláře, že jim nedošly peníze a že nás vyřazují ze zájezdu. K majiteli zprostředkovatelské agentury nebylo možné se dovolat. Když jsme se s ním nakonec spojili, tak sliboval, že peníze obratem pošle. Dodneška tak neučinil,“ uvedla Dřímalová.

Podvedených je přes 20

Podvedených klientů postupně přibývalo, celkově jich je přes dvacet.

Sám Marek Holub už dříve v rozhovoru s Právem problémy s platbami připustil. „S poškozenými to řeším a relativně rychle by to mělo být vyřízené,“ prohlásil letos v dubnu  Holub. Podle něho se to týká patnácti případů.

„Internetové objednávky zájezdů v tuto chvíli nepřijímáme, máme ale své stálé klienty, pro které zájezdy nadále pořádáme. To, jak budeme pokračovat, záleží na výsledcích policejního vyšetřování,“ konstatoval tehdy Holub s tím, že kriminalisté zabavili veškeré účetnictví firmy. Nyní se ho Právu kontaktovat nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám