Hlavní obsah

Muži v Praze snímali bankomat, dva dny poté v Mexiku vybrali peníze

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté pátrají po totožnosti dvou mužů, kteří umístili na bankomat v Praze 1 skimmovací zařízení a dalších několik stejných zařízení se pokusili namontovat i na jiné bankomaty. Už po dvou dnech pak nejspíš jejich kumpáni se získanými údaji vybírali peníze v Mexiku.

Článek

Samotné zařízení na bankomat nainstalovali v sobotu 30. července a druhý den jej opět odstranili. Na záběrech z kamerového systému je zřejmé, že jeden z mužů zařízení instaluje a druhý hlídá, tak aby je nikdo při tomto neoprávněném jednání neviděl.

Data, která tímto prostřednictvím získali, byla použita pro výběry peněz z účtů již dva dny poté v Mexiku. V zahraničí vybrali jen několik desítek tisíc korun, neboť banka včas na podvod přišla a karty zablokovala.

Kriminalistům se podařilo zjistit, že se oba muži pohybovali na území České republiky již od 28. července.

„V tomto případě se s největší pravděpodobností jedná o organizovanou skupinu cizinců, z nichž jedna část skupiny zařízení nainstalovala v Praze a druhá část skupiny peníze vybírala v Mexiku,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Kriminalisté předpokládají, že se muži ubytovali v některém z levnějších hotelů, hostelů nebo na ubytovnách Praze. „Z tohoto důvodu bychom prostřednictvím médií vyzvali všechny majitele a zaměstnance těchto zařízení, aby jakékoliv informace o místě, kde muži přespávali, volali na linku 158,“ doplnila Kropáčová.

V případě dopadení a prokázání činů jim hrozí až osmileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám