Hlavní obsah

Úřednice se lupiče nezalekly, ten se dal na útěk a byl zadržen

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Na statečné úřednice a zákazníka, který nebyl lhostejný, narazil ozbrojený lupič při přepadení pošty v Ostravě. Úřednice mu odmítly vydat peníze a zákazník ho na útěku sledoval a navigoval policii. Díky tomu byl pachatel zatčen během pouhých několika minut.

Článek

Přepadení se odehrálo už na počátku července, policie o něm ale informovala až v úterý.

Muž vstoupil do pobočky v dopoledních hodinách. „Přistoupil k přepážce a požadoval vydání peněz, zaměstnankyně pošty měla vidět i zbraň. Dále měl muž pohrozit i použitím slzotvorného prostředku. Žena však kontaktovala kolegyni, aby přivolala policisty. Na situaci zareagovaly i další zaměstnankyně, které šly ženě pomoci,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Velký dík podle ní patří také 41letému svědkovi, který loupež oznámil na tísňovou linku a sledoval podezřelého muže, který poté, co se mu úřednice postavily na odpor, z místa utekl. Nepomohlo mu ani to, že se během útěku převlékl, aby zmátl případné pronásledovatele.

Bundu strčil do tašky

„Dvě hlídky byly na místě během dvou minut, jedna kontaktovala svědka a druhá tři minuty po oznámení události zadržela podezřelého. Policisty nezmýlil ani fakt, že muž byl již odlišně oblečen. Dle prvních informací měl mít na sobě bundu, nicméně policisté zaregistrovali muže v tričku a se zavazadlem a policisté si všimli i rukávu bundy přesahujícího z tašky. Při bezpečnostní prohlídce policisté našli pod oděvem skrytou zbraň,“ uvedla mluvčí.

„Policejní komisař následně zahájil trestní stíhání muže pro zločin loupež, a ačkoliv se muž nezmocnil jakékoliv finanční částky, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám