Hlavní obsah

Obvinění členové policejního gangu popírají vydírání podnikatelů

Právo, Radim Vaculík
Brno

Vyšetřující ostravský státní zástupce Martin Brzobohatý v pondělí Právu potvrdil, že minulý týden vyslechl všech šest obviněných v kauze brněnského policejního gangu. Podle informací Práva pět z nich svůj podíl viny na dlouholetém vydírání nejméně sedmnácti brněnských podnikatelů a podezření z korupce odmítlo, pouze Slovák Eduard Polák stále usiluje o to stát se tzv. spolupracujícím obviněným.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eduard Polák stále usiluje o to stát se tzv. spolupracujícím obviněným.

Článek

Jenže z jeho dosavadních výslechů se toho vyšetřovatelé mnoho nového a důležitého pro samotný případ nedozvěděli.

Advokátka Rudolfa Setváka, který měl ze své pozice šéfa brněnské pobočky Inspekce ministra vnitra činnost policejního gangu krýt, tvrdí, že obvinění vůči jejímu klientovi je nekonkrétní.

„Ve sdělení obvinění se sice hovoří o sedmnácti případech, ale k mému klientovi míří konkrétně jen jeden. A to ještě s otazníkem,“ konstatovala Běla Sedláčková. Setvák je přitom jediný z šesti obviněných, který je dosud aktivním policistou. Po skončení působení u inspekce přesídlil na post zástupce šéfa policie Brno-venkov.

Jeho obhájkyně doplnila, že podali se svým mandantem jak stížnost proti obvinění, tak proti jeho umístění do vazby.

„Odmítám jakékoli zametání kauz pod koberec. Naopak bych byla ráda, kdyby se vytáhly jeho spisy a udělala se jejich kontrola, protože toto tam není a nemůže být. Klient jak na inspekci, tak i na jiných pracovištích vždy postupoval v souladu se zákonem. Na rozdíl od ostatních obviněných a vyslechnutých svědků je můj klient s čistým štítem,“ dodala Sedláčková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám