Hlavní obsah

Jeden z útočníků s mačetami z Nového Boru byl obviněn

– Nový Bor

V případě nedělního útoku mačetami a obušky v baru v Novém Boru na Českolipsku padlo první obvinění, a to z těžkého ublížení na zdraví. V pondělí večer si je vyslechl sedmatřicetiletý muž, kterého policisté dopadli už v neděli. Informovala o tom policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Policie stále vyšetřuje napadení v baru v Novém Boru.

Článek

Při útoku byli zraněni tři lidé. Policie má zatím podezřelé dva. V pondělí dopoledne v Novém Boru dopadla ještě patnáctiletého mladíka. Informace o počtu útočníků se zatím různí. Policie původně hovořila o třech, média ale uvádějí i pět nebo sedm.

Obviněný zatím zůstává v policejní cele. "Na muže bude podán návrh na vzetí do vazby," dodala Knopová. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu vězení na pět až 12 let.

Útok se odehrál kolem 13:30 na Purkyňově ulici. Důvodem napadení hostů baru bylo údajně napomenutí za hlučné chování. Policie uvedla, že s ohledem na závažnost případu během vyšetřování mnoho informací zveřejňovat nebude.

Při útoku utrpěli zranění tři muži, dva ve věku 36 let, jeden třiatřicetiletý. Jeho poranění označili lékaři jako těžké. Dva z mužů zůstávají v českolipské nemocnici, vážněji zraněný je na jednotce intenzivní péče. Posledního lékaři propustili do domácího léčení. Při útoku utrpěli hlavně řezné a sečné rány. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám