Hlavní obsah

Kontrola studny skončila pro muže koupelí

Právo, Milan Vojtek
Dubňany

Volání o pomoc, ozývající se z hloubi studny, vyburcovalo v pondělí ráno obyvatele v okolí jednoho z rodinných domů v Dubňanech na Hodonínsku. Když šli po hlase, objevili majitele domku v pětimetrové hloubce studny.

Článek

Starší muž se krátce před šestou hodinou ranní zřejmě chtěl podívat, jak je na tom jeho studna s vodou. Odsunul její poklop a zahleděl se na hladinu. Přitom ale ztratil rovnováhu a spadl dovnitř. Sousedé ihned přivolali hasiče. Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče z Hodonína, specialisty na záchranu z výšek a hloubek z Brna a místní dobrovolnou jednotku. Dobrovolní hasiči byli na místě první.

“Při jejich příjezdu byl muž v hloubce kolem pěti metrů, komunikoval a držel se kovové trubky,” popsal situaci mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči do studny se skruží o průměru osmdesát centimetrů spustili žebřík. Jeden záchranář slezl dolů, muže záchranným pásem připojil k lanu a za asistence dalších hasičů mu pomohl vylézt z pasti. Tam již čekali zdravotničtí záchranáři, aby smolaře odvezli na vyšetření do nemocnice. Hasiči pak už jen vrátili poklop zpět na původní místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám