Hlavní obsah

Při nehodách v Havířově a u Opavy v noci zahynuli dva lidé

Právo, Anna Bortlíčková

Dvě dopravní nehody se smrtelnými následky se staly v noci na sobotu v Moravskoslezském kraji. V Havířově na Karvinsku zemřel po střetu s osobním autem 54letý chodec. U Opavy náraz osobního vozu do stromu nepřežil 47letý muž, další tři muži ve vozidle byli zraněni.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chodce v Havířově auto srazilo dvacet minut po půlnoci. „Záchranáři nalezli čtyřiapadesátiletého postiženého bez známek života. Muž při střetu s vozidlem utrpěl vícečetná vážná zranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku a končetin, která byla smrtelná. Pacient jim podlehl ještě před příjezdem záchranné služby,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková k nehodě sdělila, že 32letá řidička vozidla Audi A4 při projíždění křižovatky přehlédla na vyznačeném přechodu pro chodce muže, kterého přední částí vozidla srazila. „Policejní komisař zahájil úkony přečinu usmrcení z nedbalosti s trestní sazbou až tříletého vězení. U zemřelého byla nařízena soudní pitva,“ doplnila.

Druhá nehoda se smrtelnými následky se stala po druhé hodině na silnici spojující Opavu s Bruntálem, poblíž opavské části Vlaštovičky. „Záchranáři ošetřovali čtyři muže, kteří v automobilu cestovali. Všichni zůstali po nehodě zaklíněni ve vraku vozidla,“ sdělil Humpl.

„Sedmačtyřicetiletý muž nejevil po příjezdu záchranářů na místo události známky života. Jeho zranění byla smrtelná a na místě jim podlehl,“ informoval mluvčí záchranné služby.

Jak dále uvedl, 50tiletý muž utrpěl středně těžké až těžké poranění dolní končetiny a hrudníku, 35letý muž byl zraněn v oblasti horní končetiny, jeho stav se jevil jako středně těžký. Oba byli převezeni do opavské nemocnice.

Další muž ve vozidle ve věku 53 let utrpěl vážná zranění hrudníku, hlavy a horní končetiny. „Zasahující lékař jej uvedl do umělého spánku, provedl intubaci a zajistil přístrojem řízené dýchání,“ popsal Humpl a doplnil, že pacient byl vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„Řidič vozidla ze zatím neznámých příčin vjel do příkopu a narazil do stromu,“ řekl Právu mluvčí opavské policie René Černohorský s tím, že muž, který nehodu nepřežil, seděl na místě spolujezdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám