Hlavní obsah

Muž z Balkánu zachraňoval nesourodý vztah bitím a únosem

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivančice

Hodně špatné vzpomínky bude mít na závěr svého partnerského vztahu osmadvacetiletá žena z Ivančicka. Po odchodu ze společného bytu ji unesl a vyhrožoval zavražděním její šedesátiletý druh z Balkánu. Žila s ním téměř dvanáct let a mají spolu s dvě děti, ve věku tři a sedm let.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policista Bohumil Malášek s dýkou, kterou použil cizinec při únosu své družky

Článek

Cizinec dlouhodobě žijící v České republice se po odchodu své české družky a jejich dětí převlékl do černého a sám se později přiznal, že chtěl co nejvíce vypadat jako policista. Poté zazvonil u jejího nového bydliště, kam se i s dětmi uchýlila. Otevřel mu nový šestadvacetiletý přítel ženy. Toho odstrčil, vřítil se s pistolí v ruce do místnosti a svou bývalou družku zahalenou pouze do ručníku vyvlekl z domu.

"Přitom se jí pokoušel před očima vyděšených dětí nasadit pouta. Poté ji s velkým loveckým nožem v ruce nacpal do auta a odjel do lesa nedaleko Padochova na Brněnsku. Tam ženě vyhrožoval, že ji zabije a poté sebe,“ uvedl kriminalista Jaromír Novotný.

Vyděšená paní pak muže přesvědčila, že se k němu vrátí domů i s dětmi, a to jí zřejmě zachránilo život. Když ji vezl zpět, byli už na místě přivolaní policisté, a tak i s obětí ujel. To už se do akce zapojil policejní vyjednavač a tomu se únosce podařilo uklidnit. Zákrok pak ukončila zásahová jednotka.

Žena musela po útoku vyhledat lékařské ošetření. Jak se ukázalo, cizinec ji před útěkem opakovaně bil a poslední kapkou, která vedla k útěku z domu, byl útok, po kterém strávila pět dnů v nemocnici. Muž byl již obviněný z omezování osobní svobody, vydírání a dalších skutků. Hrozí mu až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám