Hlavní obsah

Policisté se zranili při nehodě cestou ze zásahu proti aktivistům na Šumavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Při nehodě dvou aut se ve čtvrtek v podvečer v Plzni-Liticích zranilo pět policistů. Jeli ze šumavské Modravy, kde policie už několik dní zasahuje proti ekologickým aktivistům, kteří tam brání správcům národního parku a dřevařům porážet kůrovcem napadené stromy v lokalitě Na Ztraceném.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

O nehodě informovali hasiči, podle nichž skončila policejní dodávka na střeše.

Mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková řekla, že zdravotníci ošetřili na místě pět policistů ve věku kolem 30 až 40 let. Měli úrazy hlavy a stěžovali si na bolest. Čtyři z nich sanitky převezly do fakultní nemocnice na Lochotíně a na Borech, kde by měli lékaři vyloučit případné další zranění. Řidič druhého vozu vyvázl bez zranění.

Podle policejní mluvčí Simony Čejkové havaroval u nájezdu od Litic na Radobyčice civilní policejní VW Transporter. Cestovalo v něm pět policistů, kteří se vraceli ze šumavské Modravy.

U řidiče policejního auta i u pětadvacetiletého řidiče druhého vozu zkouška vyloučila požití alkoholu. Příčinami a okolnostmi nehody se zabývá policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám