Hlavní obsah

Stařence podaly berlu a pak ji okradly

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětaosmdesátiletou stařenku okradly s bezcitnou troufalostí dvě ženy v Hradčovicích na Uherskohradišťsku. Nejprve jí podaly berlu, aby vstala z postele, pak jí vykládaly osud z ruky a nakonec připravily o úspory.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Jedna ve věku čtyřiceti let, druhá asi patnáctiletá, možná matka a dcera, přišly ve středu v jednu hodinu po poledni k rodinnému domu v Hradčovicích. Prošly brankou, a protože dveře z ulice i ze dvora byly zamknuté, prolezla mladší z dvojice pootevřeným oknem ze dvora dovnitř. Odemkla zevnitř dveře a obě ženy společně začaly prohledávat dům, v němž si asi myslely, že nikdo není,“ informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Nezvané návštěvnice prošly pokojem, kuchyní a nakonec vešly do ložnice, kde po obědě dřímala pětaosmdesátiletá žena. „Když se stařenka probudila, cizí žena se pohotově představila jako zdravotnice, která navštěvuje starší lidi, aby jim psychicky pomáhala.

Staré ženě podala berlu a pomohla jí vstát z postele. Začala jí věštit z ruky. Mladší z dvojice přitom prohledávala, co se dalo a následně se vytratila. Nakonec stařenku starší žena požádala o sklenici vody. Když jí paní domácí šla pro vodu, také tato spěšně z domu utekla. Když stará žena zjistila, že neznámé ženy zmizely, podívala se do své skrýše a zjistila, že obálky s naspořenými dvaceti tisíci korunami jsou pryč,“ řekl Mergental.

„Policie po zlodějkách pátrá. Obě byly snědé pleti, s okradenou mluvily česky, ale občas prohodily romské slovo. Starší z nich ve věku asi čtyřiceti let byla asi 165 cm vysoká, střední postavy s výraznými dlouhými blond vlasy svázanými do culíku. Mladší z nich ve věku okolo patnácti let měla hnědé delší vlasy pod ramena a byla o trošku menší, než starší z dvojice. Jakýkoliv poznatek k pohybu popsaných žen policie přijme na lince 158.

Ženy jsou podezřelé ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což zákon ukládá až tři roky vězení,“ uvedl mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám