Hlavní obsah

Parkoviště na D1 před Prahou potrvá, na vině je most a svodidla

Novinky, Petr Nový

Řidičům jezdícím po dálnici D1 před metropolí musí trpělivost s dopravními omezeními vydržet i v dalších dnech. Silničáři tam postupně vyměňují středová svodidla a současně probíhá další etapa stavby nového mostu na jedenáctém kilometru. Kolony proto jen tak neskončí.

Článek

Komplikovanější situace je na příjezdu do metropole, kde jsou v současnosti hned dvě dopravní omezení. První je spojené s výměnou středových svodidel, které silničáři budou měnit také v příštím týdnu, kdy akce skončí.

„Výměna probíhá vždy od pondělí do čtvrtka, příští týden skončí. Výměna je nutná kvůli zvýšený bezpečnosti, stará svodidla jsou na dálnici od její výstavby,“ řekl Novinkám Jiří Hvězda z Ředitelství silnic a dálnic.

O pár kilometrů dál pokročila stavba nového mostu přes dálnici a silničáři tam svedli provoz do dvou jízdních pruhů. V jednom místě však na metropoli krátce vede jen jeden, a řidič tak zpomalí a přejíždí, kam potřebují. I to způsobuje kolony a zdržení. „Toto omezení by mělo trvat jen několik dnů,“ uvedl Hvězda.

Ve směru z města se kolony tvoří za zúžením kvůli zmíněné výměně svodidel, kdy silničáři uzavírají v obou směrech rychlý pruh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám