Hlavní obsah

Řidič mercedesu ujel od nehody s autem, do kterého naboural

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Naprostou neuvěřitelnou drzost prokázal v úterý ráno u křižovatky na Abertamy na silnici mezi Jáchymovem a Božím Darem na Karlovarsku dosud neznámý řidič osobního vozidla mercedes.

Článek

Nejenom, že podle všeho zavinil dopravní nehodu, když vjel do protisměru a narazil do protijedoucího osobního vozidla ford, ale poté se nechal v předstíraném šoku do jím nabouraného vozidla usadit, čehož ale vzápětí zneužil a v nestřežené chvíli s ním z místa nehody ujel.

Dobrosrdečná osádka nabouraného fordu se nestačila divit, když jim viník nehody, kterého s obavami o jeho zdravotní stav před malou chvílí posadili do svého méně poškozeného vozidla, před očima začal ujíždět jejich autem ve směru na Jáchymov.

„Dosud nezjištěný řidič řídil mercedes směrem na Boží Dar. Na rovince před abertamskou křižovatkou najel z neznámého důvodu do protisměru, kde narazil do fordu a následně do svodidel,“ popisoval nehodu mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Řidiče mercedesu posadili majitelé fordu do svého auta, protože to nebylo při nehodě tak poškozené. Měli zřejmě obavy o jeho zdravotní stav, tak se o něj chtěli postarat. Jenže řidič mercedesu z ničeho nic auto nastartoval a začal s ním ujíždět směrem na Jáchymov,“ popisoval Valenta, podle kterého ale nedojel daleko.

„Zhruba po pěti stech metrech za zatáčkou před Jáchymovem zastavil a z odstaveného vozidla utekl neznámo kam,“ dodal Valenta. Policie po řidiči mercedesu intenzivně pátrá.

„Důvod, proč z místa nehody utekl, je dosud neznámý,“ konstatoval policejní mluvčí. Důvodem ale může být snaha vyhnout se odpovědnosti za nehodu. Možná je řidič policií hledaný kvůli jiné trestné činnosti. O tom ale nechtěl Valenta spekulovat.

„Havarované a opuštěné vozidlo mercedes nebylo v registru hledaných vozidel,“ poznamenal Valenta, podle kterého policie nyní vyhledává majitele opuštěného vozidla mercedes, který je registrovaný mimo Karlovarský kraj. „Jednalo se o vozidlo s tuzemskou poznávací značkou,“ dodal.

Podle Valenty je předčasné spekulovat, zda - li vozidlo řídil skutečně jeho majitel či někdo jiný. „Stejně tak je předčasné nyní spekulovat, zda - li bude možné poodjetí s osobním vozidlem Ford z místa nehody kvalifikováno jako krádež či nikoliv,“ uzavřel Valenta.

„Nejdříve je nutné vyslechnout obě strany dopravní nehody,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám