Hlavní obsah

Dívky v Praze napadli opilí a zdrogovaní mladíci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie řešila v úterý večer dva případy napadení, jejichž oběťmi se staly mladé dívky. Jedna skončila po útoku zřejmě zdrogovaného pachatele na jednotce intenzivní péče, druhá byla hospitalizována poté, co ji napadl opilý mladík. Oba násilníci byli zadrženi. O incidentech informovala ve středu mluvčí pražské policie Eva Stulíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na 16letou dívku údajně zaútočil pachatel v Jugoslávské ulici v Praze 2 kolem 22. hodiny. "Důvod jeho jednání není prozatím příliš jasný. Podle svědků z místa na ni zaútočil zcela nečekaně a bezdůvodně," uvedla mluvčí. Dodala, že muž byl s největší pravděpodobností pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Dívka byla převezena na jednotku intenzivní péče, údajný násilník čeká v policejní cele na rozhodnutí o vzetí do vazby. Hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

Druhý případ se stal asi o hodinu později v Magnitogorské ulici ve Vršovicích. "Terčem útoku pětadvacetiletého mladíka se zde stala sedmnáctiletá dívka. Měl ji fyzicky napadnout, strhnout na zem a kopat do hlavy," sdělila Stulíková.

Oběť skončila na chirurgickém oddělení, mladíka, u něhož dechová zkouška odhalila, že má v krvi asi 2,5 promile alkoholu, zadržela policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám