Hlavní obsah

Havárie dvou kamiónů u Starého Jičína, řidič bojuje o život

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Dva zranění, z toho jeden v ohrožení života, a škoda přes čtyři milióny korun. Takový je výsledek středečního ranního střetu dvou kamiónů na rychlostní silnici I/48 u Starého Jičína na Novojičínsku.

Článek

K nehodě došlo asi 100 metrů před odbočkou na obec Dub krátce před devátou hodinou. „Jednalo se o čelní srážku. Jedno z havarovaných vozidel byla cisterna, která převážela sypký materiál. K jeho úniku naštěstí nedošlo,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Při nehodě se těžce zranil jednapadesátiletý řidič kamiónu, který přejel do protisměru. Muž zůstal zaklíněn v kabině, ven ho dostali až hasiči.

„Utrpěl mnohočetná vážná poranění v oblasti hlavy, končetin a hrudníku,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že pacient byl uveden do umělého spánku a letecky byl přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Podle mluvčího fakultní nemocnice Tomáše Oborného byl po převozu operován. „Jeho stav je ovšem kritický,“ dodal Oborný.

Druhým zraněným byl šoférův spolujezdec, devětačtyřicetiletý muž. Ten utrpěl poranění v oblasti zad středně těžkého až těžkého charakteru. Toho záchranáři převezli na chirurgickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně.

Proč řidič kamiónu přejel do protisměru, kde narazil do cisterny, není v tuto chvíli jasné. Dechová zkouška řidiče cisterny byla negativní. Předběžná škoda na vozidlech, poničených svodidlech a převáženém materiálu přesahuje čtyři milióny korun. Až do poledne byla silnice neprůjezdná v obou směrech, nyní řídí policisté dopravu na místě kyvadlově.

„V místě nehody nadále probíhá přečerpávání poškozené cisterny, ve které se nachází sypký materiál,“ doplnil policejní mluvčí Tomšík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám