Hlavní obsah

Auto se na přejezdu srazilo s vlakem, žena a dvě děti skončily v nemocnici

– Strážnice
Právo, miv

Ženu a dvě malé děti museli převzít do péče zdravotníci po vážné dopravní nehodě, při níž v úterý po poledni ve Strážnici na Hodonínsku vjel přímo do cesty vlaku osobní automobil Volkswagen Touran. Chlapeček při srážce utrpěl vážné zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

“Vlak auto zhruba padesát metrů táhl vedle sebe. Vozidlo přitom narazilo do stavební buňky a stavebního stroje, který na místě pracoval při úpravách přejezdu. Při nehodě byla zraněna 28letá řidička auta a její syn a dcera narození v roce 2009 a 2010,” uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Nehoda se stala asi 40 minut po poledni na místní spojnici hlavní cesty s novou zástavbou ve Strážnici. Vzápětí vyrazili na místo profesionální hasiči i podnikové jednotky Správy železniční dopravní cesty. Hasiči z Veselí byli na místě první, řidička i obě děti byly již mimo auto v péči zdravotníků. Pro vážně zraněného chlapečka musel přiletět vrtulník leteckých záchranářů.

Nehoda se stala na nechráněném přejezdu, kde zodpovědnost za bezpečnost vjetí na koleje jde podle zákona na vrub řidiče, pochybení tedy zřejmě bude na straně řidičky. Příčiny nehody šetří policisté, kteří teprve určí, kdo se bude z události zodpovídat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám