Hlavní obsah

Policisté ve svém volném čase pracovali za úplatu pro filmaře

Praha
Aktualizováno

Policejní inspekce zadržela v sobotu 17 policistů, kteří jsou podezřelí ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a z braní úplatku v souvislosti s prací pro filmaře. Tu měli vykonávat v době svého volna.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Článek

"Akce ještě neskončila. Zatím jsme zadrželi 17 policistů, ale podali jsme 18 návrhů," uvedla mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová. Potvrdila, že zadržen má být ještě jeden podezřelý.

Podle serveru Tn.cz inspekce zadržela 16 policistů z krajského ředitelství v Praze a jednoho ze Středočeského kraje. Šlo o organizovanou skupinu, která pro produkční filmovou společnost zajišťovala policejní činnost. Policisté ve svém volnu v uniformách a se služebními zbraněmi například odkláněli dopravu nebo uzavírali prostory, uvedl server.

Inspekce policie loni odhalila 242 policistů podezřelých ze spáchání trestného činu. Je to o 8,4 procenta méně než v roce 2009, kdy navrhla obvinit 264 příslušníků policie. Nejčastějším proviněním příslušníků policie je každoročně zneužití pravomoci veřejného činitele. Policisté jsou často podezřelí také z trestných činů v dopravě, podvodů či pojistných podvodů a přijímání úplatků.

Reklama

Výběr článků

Načítám