Hlavní obsah

Při požáru bytu v Ostravě byli popáleni dva lidé, 30 evakuovali

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Starší muž a žena byli zraněni a dalších třicet osob bylo v sobotu dopoledne evakuováno při požáru bytu ve třetím patře sedmipodlažního domu v Ostravě-Porubě. Zatím byla škoda odhadnuta na milión korun. Informoval o tom mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Článek

"Starší muž, kterého hasiči vynesli z hořícího objektu, byl v okamžiku převzetí zdravotníky v bezvědomí a jeho dýchání selhávalo. Pacient byl v přímém ohrožení života, utrpěl popáleniny 3. stupně v oblasti hlavy, krku a končetin, došlo rovněž k popálení dýchacích cest," popisoval stav muže Lukáš Humpl, mluvčí záchranářů z Moravskoslezského kraje.

Následně byl transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Druhou ošetřenou osobou byla šestasedmdesátiletá žena. Stěžovala si na dechové obtíže, záchranáři u ní také zjistili popáleninu v oblasti dolní končetiny. Pacientka byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. Její stav byl středně závažný, po prvotním ošetření na místě zásahu byla i ona předána do péče lékařů Fakultní nemocnice Ostrava.

Zasažen byl i byt o patro výš

Hasiči k požáru domu v ulici Františka Čechury vyjížděli po desáté hodině. „Oheň dostali pod kontrolu během hodiny. Z bytu zachránili muže a ženu, kteří byli popálení a nadýchali se zplodin,“ uvedl Kůdela s tím, že tři desítky obyvatel domu byly evakuovány zejména pomocí automobilového žebříku. Zasahovalo 35 hasičů.

Požár podle mluvčího poškodil i byt ve čtvrtém patře. „Oheň se částečně rozšířil i do jednoho bytu v patře nad zasaženým bytem, ve vyšších podlažích také poničil plastová okna. Silně zakouřen byl prakticky celý dům. Hasiči použili na jeho odvětrání přetlakové ventilátory,“ dodal Kůdela. Příčina požáru zatím není jasná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám