Hlavní obsah

Zloděj ukradl v Příboře mobil a nechal si poslat jízdenky za tisíce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Velkou chybu udělala majitelka mobilního telefonu z Příbora na Novojičínsku, když po zjištění krádeže včas nezablokovala svoji SIM kartu. Zloděj toho náležitě využil a z telefonu odeslal asi 70 textových zpráv prostřednictvím prémiové SMS služby. Díky tomu ženu připravil o sedm tisíc korun a pomocí elektronických jízdenek procestoval stovky kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval mluvčí novojičínské policie Pavel Tomšík. „Ke krádeži došlo v polovině července během večera v jedné z příborských restaurací. Zloděj se z uzavřené tašky u stolu zmocnil mobilního telefonu Samsung s paušální SIM kartou. Následně zaslal asi 70 prémiových textových zpráv v hodnotě 79 a 99 korun za jednu SMS,“ uvedl Tomšík.

Upřesnil také, že šlo o službu, která zákazníkům umožňuje nechat si na mobilní telefon poslat jízdenku na hromadnou dopravu ve formě textové zprávy.

Teprve z faktury žena zjistila, jakým způsobem zloděj její kartu zneužil. „Policisté po pachateli intenzivně pátrají. V případě dopadení mu hrozí až dva roky odnětí svobody,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám