Hlavní obsah

Po boji psů s majitelkou se strážníkům v Karviné naskytl hororový výjev

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velké drama se odehrálo minulý čtvrtek večer v jednom z bytů v Karviné – Novém Městě, kde se do krve porvali stafordšírští teriéři a ošklivě zranili i majitelku, která se je pokoušela roztrhnout. U incidentu zasahovali strážníci. Pokousaná žena musela být hospitalizovaná v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Stafordšírský teriér. Ilustrační foto

Článek

O případu informoval zástupce ředitele Městské policie v Karviné Václav Ožana. Jeden ze psů byl už na přání majitelky utracen, druhého si vzal do péče její soused.

Na to, co přivolaní strážníci po příjezdu do bytu viděli, ještě dlouho nezapomenou. „Byt se zakrvácenými zdmi, podlahou a nábytkem vypadal jako z hororu. Žena stála opřena o dveře a z hlubokých ran po celém těle jí crčela krev. Strážníci na místo okamžitě přivolali sanitu a ženě poskytli první pomoc. Mezi tím zraněná žena líčila, jak se v bytě servali její dva stafordšírští teriéři, a ona se snažila je od sebe odtrhnout,“ popsal situaci zástupce ředitele Městské policie v Karviné Václav Ožana. Dodal, že psi pak zaměřili svůj útok proti majitelce.

Poté, co sanitka převezla zraněnou ženu do nemocnice, strážníci nejprve odchytili jednoho ze psů a převezli ho k ošetření na veterinární ambulanci.

„Druhý pes nemínil svou kůži prodat lacino. Naštěstí část strážníků karvinské městské policie v minulosti absolvovala odborný kurz v zacházení a odchytu agresivních zvířat. Nyní své umění uplatnili. Ve finále se jim psa podařilo odchytit do smyčky a nasadit mu náhubek. I poté však pes bojoval při převozu k veterináři,“ dodal Ožana.

Mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová informovala, že psi se k pokousané majitelce už nevrátí. „Paní nám dala souhlas s utracením agresivnějšího psa, což se ve středu i stalo. Druhého psa si odvezl na plnou moc její soused,“ dodala Swiderová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám