Hlavní obsah

Hasiči hledali muže v hořícím domě na Českolipsku, našli ho oběšeného

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragické následky měl úterní požár domu na Českolipsku, který vypukl kolem desáté hodiny večerní. Oheň zachvátil celý objekt, v němž se měla nacházet jedna osoba. Hasiči se ji vydali hledat, ale nakonec ji našli oběšenou na nedalekém stromě. Dva z nich se při zásahu zranili.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Včera ve večerních hodinách byl na linku tísňového volání ohlášen požár rodinného domu v obci Prácheň na Českolipsku. Na místo vyjely celkem čtyři jednotky: profesionální hasiči z České Lípy, České Kamenice a dobrovolné posily z Nového Boru a Kamenického Šenova,“ uvedla mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Když hasiči dorazili na místo, velká část objektu již byla v plamenech. „Jelikož šlo o částečně roubený dům, požár postupoval velmi rychle a při příjezdu hasičů se rozšířil na všechny místnosti, především v prvním patře a podkroví,“ upřesnila mluvčí.

Hasičům bylo nahlášeno, že se jedna osoba nachází uvnitř domu. Vydali se ji proto hledat, ale marně. „Protože se hledanou osobu nepodařilo najít uvnitř objektu, zaměřili se hasiči na průzkum okolí. Nedaleko na stromě našli oběšeného muže,“ sdělila Štrauchová.

Případ nyní vyšetřuje policie. V úterý by měl místo projít psovod se psem vycvičeným na detekci akcelerantů hoření. „Jak vyšetřovatel naznačil, zřejmě půjde o otevřený plamen v půdním prostoru. Z objektu hasiči vynesli také 2 propanbutanové láhve,“ dodala mluvčí.

Požár zapříčinil také lehká zranění dvou zasahujících hasičů, kteří se vydali do objektu hledat pohřešovanou osobu. „Při vyhledávání v zakouřením prostředí došlo ke zranění dvou hasičů, kteří byli odvezeni ZZS, jeden s poraněním kolene a druhý kotníku. V současné době jsou již z nemocnice propuštěni v domácím léčení,“ přiblížil velitel zásahu Jakub Kafka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám