Hlavní obsah

Požár podniku na Rokycansku způsobil škodu za 10 miliónů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár zachvátil v úterý nad ránem průmyslový objekt v Hloubkově na Rokycansku. V průběhu dne se na jeho likvidaci podílelo 16 hasičských jednotek. Krátce po poledni se jim podařilo snížit riziko z třetího na druhý poplachový stupeň. Škoda se podle odhadů vyšplhá až na deset miliónů korun.

Článek

"Krátce po příjezdu jednotek byl vyhlášen třetí poplachový stupeň," informovala mluvčí plzeňských hasičů Alena Marešová a dodala, že škoda je předběžně vyčíslena na 10 miliónů korun.

Na místě během dne zasahovalo 16 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů z celého okolí s více než dvěma desítkami kusů požární techniky. Jejich zásahu přihlíželo množství zvědavců včetně zaměstnanců podniku.

"V ranních hodinách se podařilo dostat požár pod kontrolu a snížit poplachový stupeň," sdělila mluvčí. "Hasiči po likvidaci hlavního ohniska požáru začali s dohašováním a rozebíráním střešních konstrukcí," řekla mluvčí s tím, že rozpoznání ohniska nebylo vzhledem ke konstrukci střechy vůbec jednoduché a hasiči si museli na pomoc vzít i termokameru.

„S hašením pomáhalo také vysokotlaké hasicí zařízení Cobra, které je schopno naráz hasit a řezat daný materiál. Zásah potrvá ještě několik dalších hodin, dokud nebudou všechna ohniska úplně uhašena," upřesnila Marešová. Příčina vzniku požáru je podle ní předmětem šetření.

Požár zachvátil areál firmy Weiler, jež podle informací na svých internetových stránkách patří k nejstarším výrobcům obráběcích strojů v Čechách. Ohnisko požáru bylo v hale takzvané pucírny, v níž se provádí leštění kovů. „Oheň objevili ve čtyři ráno dva zaměstnanci. Napřed se jej marně pokoušeli uhasit hasicím přístrojem, pak přivolali hasiče,“ řekl Právu Alena Marešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám