Hlavní obsah

Policistům posprejovali auto, zatímco na služebně prověřovali hledaného

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaparkované policejní vozidlo se v úterý nad ránem dočkalo nežádaného vylepšení. Zatímco jeho posádka na služebně v Benediktské ulici v Praze předváděla hledanou osobu, jeden ze skupinky lidí jejich služební automobil posprejoval.

Článek

„Krátce před čtvrtou hodinou ranní policisté z Pohotovostní motorizované jednotky předvedli na místní oddělení muže, který nepředložil žádné doklady a s policisty odmítl spolupracovat. Na služebně následně policisté zjistili, že se jedná o muže vyhlášeného v celostátním pátrání,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Na služebně strávili policisté s hledaným mužem zhruba půl hodiny. Mezitím prošla kolem služebny skupinka pěti osob, z nichž dva lidé se zastavili u zaparkovaného vozidla. Zatímco jeden z dvojice vytáhl barevný sprej, kterým „ozdobil“ policejní vůz, druhý si jeho počínání natáčel na mobilní telefon. Místo činu poté opustili.

Všechny osoby zachytil podle policejní mluvčí kamerový systém. Polici nyní žádá o pomoc při zjištění jejich totožnosti veřejnost. „Jelikož se jednalo o noční hodinu a některé osoby byly zjevně pod vlivem alkoholu, domníváme se, že právě opustily některé z restauračních zařízení v centru. Proto by nám mohlo pomoci i svědectví osob, které tuto partičku někde viděli posedávat,“ řekla mluvčí.

Muži, který posprejoval policejní auto, hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok za trestný čin poškození cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám