Hlavní obsah

Mladík sebral návštěvě klíče od auta, s kterým pak havaroval

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Dvacetiletý mladík se v sobotu kolem půlnoci rozhodl vydat na projížďku, přestože není majitelem řidičského průkazu ani vozidla. Sebral klíče od vozu, který náležel rodinnému známému, jenž k nim domů přišel na návštěvu a s jeho Opelem Astrou po pár kilometrech havaroval.

Článek

"V sobotu pozdě večer si ‘půjčil’ bez vědomí majitele, který byl u nich doma v Hutisku Solanci na návštěvě, klíče od vozidla Opel Astra zaparkovaného před domem. I když nevlastní řidičský průkaz, sedl kolem půl noci za volant a jel – prý se chtěl jen projet," sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Jenže mladík ujel pouhých několik kilometrů a s odcizeným vozidlem skončil v plotu rodinného domku. "Protože si s autem dál nevěděl rady, odešel. Noc strávil u svého příbuzného. Domů přišel až v neděli v poledne, kdy se rodičům svěřil, co způsobil," uvedla mluvčí.

Mladíkovi hrozí dva roky vězení

Rodiče však stejně jako mladíka i majitele odcizeného auta, kteří se společně vydali na místo nehody, čekala další nepříjemná skutečnost. Auto už totiž na místě nehody nebylo. Třiačtyřicetiletý majitel auta proto vše nahlásil policii.

"Policisté se o nehodě dozvěděli už v sedm ráno od občana, který šel náhodou kolem místa havárie. Nehodu zadokumentovali, zajistili odtah nabouraného auta, které tvořilo překážku silničního provozu do Valašského Meziříčí a ustanovili majitele, kterého se jim však nedařilo zkontaktovat," vysvětlila Javorková.

"Vozidlo, na kterém vznikla škoda za 50 tisíc korun, jsme předali majiteli. Mladík je podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci s trestní sazbou do dvou let, a také z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kdy řídil vozidlo i přesto, že není držitelem řidičského oprávnění," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám