Hlavní obsah

Zloději ukradli šperky za 2 milióny, ukradené auto odstavili

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Automobil značky audi našli náhodní turisté odstavený na odlehlém místě nedaleko Třince. Policie zjistila, že jde pravděpodobně o odcizené auto, které použili v polovině července zloději při vykradení klenotnictví v Třinci. Z prodejny pobrali šperky za dva milióny korun.

Foto: David Gray, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nález auta potvrdil v úterý Právu mluvčí frýdecko-místecké policie Jiří Hamhalter. „Automobil byl nalezen v neděli. V současné době se provádějí expertízy. S největší pravděpodobností jde skutečně o auto, kterým před více než deseti dny odjeli zloději z třineckého zlatnictví,“ řekl mluvčí. Poprvé také potvrdil vyčíslenou škodu, která dosahuje dvou miliónů korun.

Zloději do prodejny vnikli v době polední pauzy a navíc v době, kdy byla policie zaneprázdněna anonymním telefonátem, jenž nahlásil uložení bomby v třineckém Tescu. Souvislost mezi anonymem a následnou krádeží ale policie nepotvrdila.

Způsob, který zloději použili, se nápadně podobá velké krádeži v luxusním hodinářství v centru Ostravy, ke které došlo 10. února. Zloději přijeli terénním vozidlem Mitsubishi Pajero před prodejnu, kde sekyrami porozbíjeli vitríny a ukradli více než stovku hodinek v hodnotě několika miliónů korun. Automobilem pak z místa činu odjeli ke Slezskoostravskému hradu, kde vůz podpálili a utekli. Případ dosud není objasněn, policie zkoumá možné souvislosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám