Hlavní obsah

Ukradl luxusní audi při předváděčce, prodejci nechal kopii své občanky

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do brněnské prodejny si přišel muž vyzkoušet luxusní vůz audi za více než tři milióny. Při předváděcí jízdě, kterou absolvoval společně s prodejcem, však na spolujezdce vytáhl zbraň a donutil jej z limuzíny vystoupit. Poté pokračoval dál a po několika metrech vůz odstavil. Policistům se jej podařilo vypátrat díky občanskému průkazu, který muž musel předtím nechat prodejci.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Prodejce bez dlouhého vyptávání žádosti vyhověl a společně nasedli do černé limuzíny.

„V průběhu zkušební jízdy však záhy požádal prodejce o zapůjčení dálkového ovládání k vozu a následně jej šokoval pohrůžkou, že je ozbrojený a bude střílet, pokud mu prodejce nevydá svůj mobilní telefon. Pohrůžku střelnou zbraní použil i poté, co s vozidlem zastavil u krajnice na ulici Hlinky a prodejce donutil, aby z vozu vystoupil. Pachatel v drahém autě z místa odjel směrem na dálnici D2,“ popsala situaci policejní mluvčí Petra Vedrová.

Ujel přes 20 kilometrů a utekl

Zloděj nakonec auto vybavené satelitním sledovacím zařízením odstavil na poli o obce Nosislav asi 20 kilometrů za Brnem a utekl. Přestože ihned po oznámení celé věci se rychle rozběhla pátrací akce, do které byl kromě psa nasazen i vrtulník, po muži jakoby se zem slehla. Vypátrat ho ale nebylo zas tak těžké vzhledem ke kopii občanského průkazu, kterou pachatel v prodejně před jízdou zanechal.

„O několik dní později byl muž, který byl už v minulosti odsouzen za majetkovou a násilnou trestnou činnost, zadržen a obviněn ze zločinu loupeže. Na verdikt soudu si počká ve vazbě, za jeho jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na dvanáct let,“ dodala Vedrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám