Hlavní obsah

Chlapec ve Starém Městě přežil pád z balkónu, rodiče ho nechali samotného

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré Město

Tragédií málem skončila nezodpovědnost rodičů ze sídliště Budovatelů ve Starém Městě na Šumpersku, kteří v noci na pondělí nechali v bytě samotného čtyřletého chlapce. Ten se probudil, odešel na balkón a spadl z něj z výšky deseti metrů na zem. Našel ho náhodný chodec. Hoch byl převezen do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kolem druhé hodiny ranní oznámila v pondělí 43letá žena ze Starého Města, že její manžel tu při cestě domů našel na silnici na sídlišti Budovatelů malého chlapce. Přivolaná hlídka zjistila totožnost čtyřletého hocha a kontaktovala rodiče, kteří se nacházeli mimo domov,“ řekl Právu v úterý šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Protože si chlapec stěžoval na bolesti břicha, byla podle něj přivolána záchranná služba, která jej převezla na pozorování do nemocnice v Šumperku.

Dalším šetřením bylo zjištěno, že hoch byl sám, protože matka vezla „na otočku“ manžela do Hanušovic a vzala s sebou jen svou dceru. „Tu vzala proto, že prý špatně spí a chlapce, jelikož ten se v noci nebudí, nechala spát doma,“ uvedl mluvčí.

Hoch se podle něj v noci probudil, odešel z místnosti na balkón, kde překonal zábradlí a spadl z deseti metrů na zem, kde byl nalezen.

„I nadále zůstává v nemocnici na pozorování. Zatím však u něj nebylo zjištěno žádné zranění,“ dodal Bednarčík. Případ je dále předmětem šetření. Policisté se zabývají mj. tím, zda rodiče nespáchali trestný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám