Hlavní obsah

Opilec střílel v Hrachovci na zloděje, žádní tam ale nebyli

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opakované výstřely ze zbraně vyděsily v sobotu obyvatele Hrachovce na Vsetínsku. Policisté zjistili, že střílel opilý majitel firmy, který měl dojem, že se mu chce do podniku někdo vloupat. Žádní zloději se ale nedostavili.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policisté vypátrali vozidlo, o kterém mluvili svědci střelby. Jeho mladý řidič přiznal, že střelcem byl jeho příbuzný," informovala v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Padesátiletého značně opilého muže policisté našli v areálu firmy v Hrachovci. "Zbraň měl u sebe, a protože existovala obava, že ji použije, policisté mu ji odebrali, muže spoutali a odvezli do policejní cely k vystřízlivění,“ dodala mluvčí.

Muž v Hrachovci střílel nejprve do vzduchu v objektu firmy, pak ale venku zamířil k vozidlu, o jehož řidiči se domníval, že patří k údajným zlodějům.

„Byl to ovšem náhodný řidič, který zastavil, protože telefonoval. Majitel firmy přistoupil k vozidlu, něco nesrozumitelně mumlal, opsal si značku vozu a několikrát vystřelil do vzduchu. Pak se svým mladším příbuzným odjel autem. Střílející muž nadýchal přes dvě promile. V neděli odpoledne jsme ho z cely propustili. Je podezřelý z přestupku,“ uvedla Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám