Hlavní obsah

Zemřel i druhý pasažér ultralightu, který se zřítil u Nové Pece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažér z ultralehkého letounu, který havaroval v sobotu 16. července na Prachaticku, zemřel v pátek na následky zranění v nemocnici na pražských Vinohradech. Jde o druhou oběť nehody. Pilot letadla podlehl následkům zranění v českobudějovické nemocnici den po neštěstí.

Foto: Jiří Falout, Právo

Trosky havarovaného letadla

Článek

Nehoda se stala u Nové Pece na Prachaticku. Letadlo po pádu na zem začalo hořet. [celá zpráva] Kriminalisté událost stále vyšetřují.

"Pořád platí, že klíčová pro nás bude především zpráva z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, která určí, zda se jednalo o technickou závadu nebo o pochybení pilota," řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Policisté čekají i na lékařský znalecký posudek, který by měl zjistit, jestli pilot nebyl pod vlivem alkoholu. "Ale ten budeme mít k dispozici až v příštích týdnech," dodala Joklová.

Oba muži utrpěli po pádu rozsáhlé zlomeniny a popáleniny. Jeden byl transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení do Českých Budějovic. Druhého vrtulník pražských záchranářů převezl na popáleninové centrum vinohradské nemocnice. První z nich podlehl zraněním den po nehodě ultralightu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám