Hlavní obsah

Školačky přepadly v Ostravě dvě důchodkyně

Právo, ab
Ostrava

Pouhých 14 a 15 let je dívkám, které jsou podezřelé, že v Ostravě přepadly dvě seniorky. Dívky ženám vytrhávaly kabelky. V obou případech seniorky upadly a zranily se. Sdělila to mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ženy ve věku 78 a 86 let děvčata přepadla začátkem června během dvou dnů. „Obě oběti při činu upadly a byly zraněny, to vše pro nevelký majetkový prospěch,“ uvedla Holčáková. Způsob loupeže byl v obou případech obdobný. Oběť si předem vytipovaly, jedna z dívek pak hlídala, druhá se snažila oběti vytrhnout kabelku. V prvním případě se jim to podařilo. Škoda dosáhla asi 1 500 korun. O věci a peníze se dívky následně rozdělily.

Druhý den si školačky role vyměnily. Žena se ale o kabelku s dívkou přetahovala a volala o pomoc. „Zareagovala svědkyně, která pomoc přivolala. Obě podezřelé z místa činu utekly, tentokrát bez kabelky,“ popsala Holčáková.

Jak dále sdělila, dívky doznaly, že si seniorky cíleně vytipovaly vzhledem k jejich vysokému věku a obtížnějšímu pohybu. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání starší z podezřelých, 15leté dívky, pro provinění loupež. Dospělému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let, u mladistvých se snižuje na polovinu. Trestní stíhání 14leté dívky je nepřípustné,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám