Hlavní obsah

Mladík za volantem nezvládl jízdu v dešti, dva mrtví

Novinky, ČTK, Petr Nový
Bruntál
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek večer na Bruntálsku. Mladý řidič dostal s osobním vozem smyk na mokré silnici. Při střetu s nákladním automobilem zemřel on i jeho přítelkyně. Policie u řidiče nařídila pitvu.

Článek

Dvacetiletý řidič vezl svou o čtyři roky mladší přítelkyni kolem půl deváté večer mezi Miloticemi a Horním Benešovem. V dešti ale dostal s fiatem smyk a v protisměru se srazil s kamiónem. Chybu zaplatil životem nejen on.

„Řidič i jeho spolujezdkyně utrpěli zranění, kterým na místě podlehli. Řidič nákladního vozu je zraněn lehce, řekla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Podle ní řidič nezvládl průjezd mírnou zatáčkou a na mokrém povrchu dostal vůz smyk, který řidič nezvládl.

Dechová zkouška vyloučila alkohol v krvi řidiče kamiónu. Zda pod vlivem alkoholu či drog neřídil mladík z osobního vozu, určí až výsledky nařízené soudní pitvy.

Po dalším smyku těžce zraněn 17letý řidič

Dvě hodiny před tragickou nehodou u Milotic policisté šetřili střet osobního vozidla s nákladním v Lichnově. Sedmnáctiletý mladík, který nevlastní řidičské oprávnění, jel se Škodou Fabia příliš rychle.

„Při průjezdu nepřehlednou pravotočivou zatáčkou dostal na mokrém povrchu smyk, který nezvládl. Vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím tahačem s kládami,“ doplnila Tušková.

Mladík utrpěl těžká zranění, letecky byl transportován do nemocnice v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám