Hlavní obsah

S vodáky se rozlomila loď, z Ohře je tahali hasiči

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyselka

Dva vodáky, s kterými se na řece Ohři ve čtvrtek navečer rozlomila loď, museli zachraňovat hasiči. Práci jim komplikoval silný proud a zvýšená hladina vody po vytrvalých lijácích.

Článek

„Před Kyselkou na Karlovarsku najeli dva vodáci s lodí na kámen uprostřed řeky, loď se jim rozlomila a oba dva tak zůstali napůl ve vodě,“ popsal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Vodáci se po nehodě nechtěli pustit rozlomené lodě, aby je nestrhl proud. „Stejně tak se další vodáci, kteří pluli za nimi, neodvážili přiblížit v proudu k poškozené lodi,“ pokračoval mluvčí.

Nebezpečnou situaci zaregistroval náhodný svědek, který jel autem po silnici podél Ohře. Ten také událost oznámil na tísňovou linku 112.

Kvůli tomu, že místo záchrany bylo těžko přístupné a spuštění člunu na řeku by bylo komplikované, vydal se dvojici na pomoc jeden z hasičů. „V záchranné vestě a zajištěný lanem ze břehu skočil do vody, v proudu se dostal blízko vodáků, hodil jim házecí pytlík s lanem. Hasiči je pak postupně oba vytáhli na břeh,“ upřesnil záchrannou akci Kasal.

„Vodáci odmítli pomoc záchranné služby, protože byli podchlazeni, hasiči jim poskytli přikrývky na zahřátí. Zachránění vodáci se domluvili s hlídkou policie, která je převezla do nedaleké chaty,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám